Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la segona fase del projecte “Riu inclusiu”

Aquests dies s’ha endegat una nova fase de l’actuació “Riu inclusiu”, que van impulsar al 2015 Sant Sadurní, Sant Quintí, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Subirats, i als què s’ha sumat enguany Mediona, amb el suport de la Mancomunitat de municipis de l’Alt Penedès i la cooperativa especialitzada en inserció laboral, Nou Set.

El projecte, que impulsa la recuperació i millora dels espais verds i l’entorn natural dels municipis i dels marges dels rius Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó, ofereix paral·lelament una formació professionalitzadora als participants en aquest programa, seguint els criteris del certificat de Peó de Jardineria.
Durant la primera fase d’aquest programa “Riu Inclusiu”, una brigada intermunicipal va realitzar diverses actuacions a tots els municipis que hi prenent part, i que a Sant Sadurní es van concretar en la recuperació parcial de l’entorn de la font d’Espiells, l’obertura del nou mirador de la Miranda d’Espiells; la millora a l’entorn del Lavernó amb la plantació d’espècies de bosc, l’obertura d’un camí de pas sota el pont de l’estació i la construcció d’una bassa per a la recuperació d’amfibis.
En aquest 2016 les accions al municipi se centraran principalment en completar els treballs d’arranjament a Espiells i l’obertura d’uns camins de pas des de la depuradora fins al camí del nucli de Can Batista i també des de la passera del riu Anoia fins a l’inici del terme de Torrelavit. S’han configurat dos equips de treball que al llarg d’aquests sis mesos aniran cobrint les necessitats i objectius definits pels diversos municipis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: