Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola d’Enoturisme treballa per dotar-se de continguts i completar el claustre docent mentre espera la posada en marxa dels primers cursos

L’Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya és una iniciativa de l’Ajuntament de Vilafranca i el sector empresarial enoturístic català que té l’objectiu d’oferir formació inicial, ocupacional i contínua al voltant de l’enoturisme.

La directora de l’escola Ester Garcia explica que la voluntat del centre és oferir formació a diferents perfils: joves que es volen dedicar a l’enoturisme, persones que ja treballen en aquest àmbit, persones en situació d’atur i gent que vulgui autoocupar-se. Per tot plegat, ara els responsables de l’escola treballen en dotar-la de continguts que puguin donar resposta a aquests perfils diversos i en constituir l’equip de docents que els impartiran.

De moment no existeix cap formació oficial relacionada directament amb l’enoturisme. Per això, un dels primers objectius de l’escola és disposar d’un cicle de formació professional dins de la família d’Hoteleria i Turisme especialitzat en enoturisme. En aquest sentit, l’escola busca complicitats en les denominacions d’origen i organitzacions com ACEVIN o Las Rutas del Vino de España.

A banda de promoure la qualificació dels professionals del sector i el seu reconeixement per les seves competències d’innovació, creativitat i professionalitat, la direcció de l’escola es planteja com a repte sensibilitzar la ciutadania sobre les potencialitats del Penedès enoturístic.

Els primers cursos que acollirà l’escola com a centre acreditat pel Servei d’Ocupació de Catalunya són adreçats a persones en situació d’atur amb batxillerat o cicle formatiu de grau superior. Es tracta de Creació i gestió de viatges combinats i esdeveniments, Promoció Turística local i informació al visitant i Sommelier. Tres formacions completes, d’entre 690 i 740 hores, que donen dret a un certificat de professionalitat i que tindran lloc a les instal·lacions de La Fassina. Encara no hi ha calendari definitiu però es preveu que comencin en les properes setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: