Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Sant Sadurní revisa l’ordenança fiscal reguladora dels serveis de l’Escola de Música

El passat dilluns, 21 de desembre, es va celebrar el darrer ple corporatiu del 2015 a la Capital del Cava.

A la primera part de la sessió es va aprovar amb el suport de tots els grups i el vot contrari de la CUP la modificació del pla d´ordenació urbana en relació a la parcel·la que ocupa Mercadona al polígon Molí del Racó.
També es va aprovar la recepció de les obres d´urbanització de Molí del Racó un cop resoltes les reparacions i millores a càrrec de la Junta de Compensació.
El plenari va aprovar la modificació de les ordenances fiscals de l´escola de música i la publicitat municipal. D´una banda s´amplia l´oferta educativa de l´escola de música amb un taller de gralla. La intenció és ampliar progressivament la formació amb d´altres tallers de música tradicional que permetin, entre d´altres objectius, nodrir de músics els balls populars de Sant Sadurní. I l´altra modificació de les ordenances té relació amb el canvi de format del Full d´Informació Local, el FIL, que properament incorporarà nous espais publicitaris i promocionals.
A l´apartat de mocions, els dos grups de govern van desestimar la moció presentada pel PSC i el PP per tal de revisar les assignacions dels grups municipals. Les dues formacions, que van comptar amb el vot favorable dels altres partits de l´oposició, van reclamar un consens i major diàleg per assolir un acord de tot el plenari. CiU i ERC van justificar el vot contrari per tal que el debat se celebri en Junta de Portaveus.
Tampoc va prosperar la moció del PSC per a impulsar mesures de dinamització i promoció econòmica, mitjançant la recuperació de locals comercials buits. El govern va valorar molt positivament el projecte, però van assegurar que ja s´hi estava treballant, tant en aquesta línia com amb la creació d´un cens d´habitatges buits.

En un breu torn de precs i preguntes es va consultar sobre el malestar que havien traslladat diversos bars i restauradors per no poder obrir abans de les 6 del matí. Des del govern es va plantejar la possibilitat de revisar la situació, però es va assenyalar que tant l´ordenança municipal com la Generalitat estableixen la regulació horària d´aquests establiments. I també es va recordar les queixes veïnals traslladades a l´Ajuntament pel soroll i incomoditats en algun dels casos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: