Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní acollirà una exposició que recorda la figura de Miquel Porter

Aquest divendres a les 8 del vespre es farà la inauguració de l’exposició que es podrà visitar a la Biblioteca Municipal de la capital del cava. La presentació anirà a càrrec de Martí Porter i comptarà amb l’actuació musical de Jeannette Porter, directora de l’Escola Municipal de Música de Sant Sadurní, i Boris Porter, fills tots tres de Miquel.

Es tracta d’una mostra d’homenatge a qui fou historiador de l’art, músic i crític de cinema, un home polifacètic, humanista, amant dels reptes més arriscats i personatge destacat de la història més recent de Catalunya.

Fill de llibreter, la música, la literatura i l’art van formar part de la seva infantesa. El 1957, juntament amb la seva dona Guillemette Huerre, crea el primer cineclub infantil i s’interessa per activar a cançó en català, fundant el col·lectiu Setze Jutges, que donarà origen al moviment musical i artístic “La nova cançó”.

També va ser diputat al Parlament de Catalunya per ERC i Cap del servei de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya. El 1990 fou secretari general de la Intersindical Confederació Sindical de Catalunya i President rector de la Universitat Catalana d’Estiu el 1996.

El Premí Gaudí d’Honor, atorgat per l’Acadèmia del Cinema Català, porta el seu nom des de l’edició de 2014 i La Filmoteca de Catalunya li va retre homenatge el mes de novembre de 2014, amb motiu del desè aniversari de la seva mort.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: