Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds presenten el segon volum de la seva història

Un homenatge als castellers veterans ha acompanyat l’acte de presentació del segon volum de la Història dels Castellers de Vilafranca.

El passat divendres un auditori del Fòrum Berger Balaguer ple de gom a gom acollia la presentació del segon volum del llibre de la història de la colla dels Castellers de Vilafranca. A més es va aprofitar l’acte per fer un homenatge als castellers més veterans de la colla.
L’acte va ser conduit per l’escriptor Jordi Llavina i va començar amb la projecció dels quatre castells de gamma extra descarregats la passada diada de Tots Sants. Acte seguit va ser el president de la colla, Josep Cabré, que es va adreçar a l’auditori per remarcar la feina recerca de l’Eloi Miralles, amb una història del passat que permet entendre el present.
Tot seguit es va projectar un vídeo amb participació de caps de colla com el Carles Domènech, Oriol Rossell i Francesc Moreno, i desprès va ser l’autor, Eloi Miralles, qui va adreçar-se al públic assenyalant que, com havia promès, el segon volum ja té el color verd. Un color que van escollir els refundadors de la colla l’any 1957. Miralles també va voler reconèixer la gran trajectòria castellera de la colla.
Al llarg de cinc centes pàgines el llibre recull detalladament l’etapa que va del 1957, any de l’estrena de les primeres camises verdes, fins el 1974, últim any del Gabi Martínez com a cap de colla en el que s’aconsegueix descarregar el primer 3d8 i la primera Td8f.
Té les característiques d’un “llibre regal”, amb tapa dura, moltes fotos i unes grans dimensions. El cost del llibre és de 60 € pel públic en general i de 40 € pels socis dels Castellers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: