Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge Vilafranca acollirà els castells solidaris que no es van poder fer a Brussel·les

Els Castellers de Vilafranca organitzen conjuntament amb l’ANC i Òmnium aquesta acció que es farà a la plaça de la Vila, i que vol continuar amb l’esperit de la manifestació de Brussel·les.

El president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, acompanyat de representants a la vila d’Òmnium Cultural i l’ANC, ha presentat aquesta iniciativa que vol continuar l’esperit de la que es volia fer el passat 7 de desembre a Brussel·les. Badell ha explicat que en aquell moment bàsicament per la gran quantitat de gent que hi havia a la manifestació a la capital belga que va impossibilitar que els membres de les colles poguessin arribar a la capçalera i el fet que es poses a ploure, no es va poder dur a terme el que s’havia planificat. Recordem que la intenció era fer entre 10 i 11 pilars de 4 i un 4 de 7 conjunts, és a dir amb els més de 500 castellers de les 54 colles que s’havien inscrit per participar-hi.
Badell ha comentat que per tal d’aprofitar tota la feina logística que s’havia fet per preparar aquests castells multicolors, i pel fet que les mateixes colles participants volien que es visualitzés aquell esforç, es pretenia fer-ho aquest diumenge a Vilafranca.
L’acte s’iniciarà a 2/4 de 12 del migdia. Els participants es trobaran davant de la Basílica de Santa Maria. D’allà s’anirà amb una cercavila amb grallers fins a la plaça de la Vila on s’alçaran tants pilars de quatre com sigui possible, abans de les 12 del migdia. I finalment, a les 12 es farà el 4 de 7 multicasteller.
Joan Badell ha volgut destacar que es tracta de culminar el que no es va poder fer a Brussel·les, en defensa de la democràcia i el dret a decidir.
Els organitzadors volen remarcar també que es tracta d’una activitat en la qual participen castellers a títol individual, no hi venen les colles com a tals. Les persones que vulguin han de posar-se en contacte amb els Castellers de Vilafranca, indicant la colla a la qual pertanyen i el pis en que pugen al castell. Dijous hi havia apuntats ja uns 200 castellers de més de 30 colles. Joan Badell apuntava que esperen arribar als 400 castellers de més de 40 colles diferents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: