Divendres, 12 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní congela les ordenances fiscals per el proper any

El ple municipal del mes d’octubre a Sant Sadurní va aprovar aquest dimarts les ordenances fiscals i preus públics per al proper exercici 2016, amb els vots favorables dels grups de govern (CiU i ERC), les abstencions del PSC i PP i els vots en contra de la CUP i ICV.

El regidor d’Hisenda Josep Maria Ribas va presentar la proposta d’ordenances, taxes i preus públics i va subratllar que no registrarien canvis perceptibles per a l’exercici 2016, davant un IPC català que a l’agost registrava un 0,1% negatiu. En relació a l’IBI , Ribas va precisar que el possible augment del valor cadastral es compensava amb el coeficient que s’establia per tal que no experimenti cap pujada. Va detallar les modificacions mínimes d’algunes taxes i preus públics, com la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires, incloent un descompte per als nous bars i restaurants, o la taxa sobre la senyalització enoturística, amb avantatges per les empreses integrades a enoturisme Penedès.

El portaveu del PP, Carles Jiménez, va lamentar que el govern deixés passar l’oportunitat de generar confiança i de ser més eficients, incentivant els autònoms, famílies i PIMES i regulant més bonificacions. Va retreure a CIU que critiqués quan era a l’oposició taxes com la d’ús de via pública i guals i la que regula l’ús de taules i cadires i que no hagin impulsat res per canviar-les quan estan al govern.

ICV i la CUP van coincidir a plantejar una oposició rotunda i una ‘esmena a la totalitat’ a la proposta d’ordenances, apostant per unes taxes i preus progressius, que tinguessin en compte una tarificació social i adaptades a la capacitat econòmica de les famílies. 

Susanna Mérida, portaveu del PSC, va reconèixer la predisposició del govern a incloure moltes de les propostes plantejades pel seu grup, però va subratllar la manca de bonificacions i el projecte de mínims plantejat pel govern, sense novetats ni capacitat per millorar alguns serveis públics.

L’alcaldessa Maria Rosell va tancar el debat de les ordenances convidant els grups de l’oposició a traslladar l’any vinent a l’equip de govern propostes per treballar en unes millors ordenances municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: