Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Cugat Sesgarrigues s’ha tornat a bolcar un any més en la fira mediambiental del Penedès

El poble sencer, a través de les seves entitats encapçalades per l’Associació Amics de la Font del Cuscó, els centres d’ensenyament i l’ajuntament, ha tornat a bolcar-se en la celebració de la tretzena fira mediambiental del Penedès sobre consum responsable, salut i medi ambient.

La fira Eco Sant Cugat ha aplegat durant el cap de setmana unes 3.000 persones del Penedès, el Garraf i l’Anoia però també d’altres comarques com el Baix Llobregat. L’esdeveniment està plenament consolidat després de tretze edicions i ha anat estenent-se en activitats i influència. A Sant Cugat, la fira és l’excusa ideal per a treballar durant tot l’any conceptes com la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. Com a exemples trobem que llar d’infants del poble és la primera llar verda de l’Alt Penedès o que s’està treballant el projecte del camí escolar segur, amb la participació d’un consell d’infants, per reduir l’ús del cotxe en aquests trajectes.

Però a banda d’aquesta transcendència a nivell municipal, la fira és ja una cita ineludible per a empreses i entitats que treballen en els àmbits del consum responsable, la salut i el medi ambient. Cada any hi participa una cinquantena d’estands.

Des de la Diputació de Barcelona destaquen la implicació dels habitants de Sant Cugat en la celebració d’una fira que s’ha convertit en referent.

Eco Sant Cugat ha incorporat noves seccions com l’espai salut o el mercat d’intercanvi, segona mà o donació. Aquest any la novetat era la 1a Mostra Audiovisual a l’entorn del medi ambient, que constava de la projecció del documental de Xavier Bayer Vi o diversitat i de diversos curtmetratges.

La fira s’ha complementat amb multitud de tallers i xerrades divulgatives per a tots els públics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: