Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat una xerrada per apuntar quins són els reptes que ha d’afrontar la UE

L’acte tenia lloc a la Sala d’Actes de l’Enològica i també plantejava la participació dels assistents per observar com des de la ciutadania, es veu el projecte europeu.

Després de la llarga crisi grega, de la constitució d’una nova Comissió Europea arran de les eleccions europees de l’any passat, en ple debat pel nou Acord Transatlàntic de Comerç i Inversions , en plena crisi dels refugiats, amb la problemàtica energètica, i amb els dubtes plantejats arran del procés català, Vilafranca va acollir ahir una Taula Rodona sobre quin és el futur de la Unió Europea.
Per parlar de tot plegat es comptava amb la participació de Xavier Ferrer, economista i politòleg, president del Consell Català del Moviment Europeu, Joaquim Millan, secretari general del Consell Català del Moviment i de Meritxell Montserrat, regidora de Relacions Internacionals. S’havia anunciat també la participació del periodista Toni Aira, que finalment no va poder acudir a l’acte.
Xavier Ferrer assenyalava que tot i que algunes notícies intenten ser positives, encara continuem patint una crisi econòmica, social, política i institucional que ha adquirit una dimensió i intensitat molt profunda, cosa que ha incrementat el sentit d’incertesa de molts ciutadans europeus davant el seu futur en el marc de la UE.
Malgrat tot el president del Consell Català del Moviment Europeu es mostra convençut que la història de la Unió europea és una història d’èxit.
Aquesta xerrada forma part de les activitats de sensibilització sobre la Unió Europea que organitza periòdicament la regidoria de Relacions Internacionals.
En el transcurs de la xerrada es va evidenciar que cal repensar quina Unió Europea volem, alhora que s’han de buscar alternatives per aconseguir sortir de l’actual situació i recuperar l’empenta necessària per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador, i retornar la confiança i seguretat dels ciutadans europeus en el projecte anomenat Unió Europea.
Aquesta xerrada estava organitzada pel servei de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca i compta amb la col·laboració del Consell Català del Moviment Europeu, del qual n’és membre l’Ajuntament.

UE

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: