Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada sobre lactància materna a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

La Comissió de Lactància Materna de l’Alt Penedès dedica una jornada a ampliar la informació de les professionals per millorar el suport a les mares que alleten.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, més d’un 89% de les mares volen alletar els seus nadons. Però, en canvi, dos de cada tres menors d’un any no són alletats exclusivament durant els sis mesos que es recomanen, una taxa que no ha millorat en dues dècades. Pel camí, a vegades hi ha problemes físics, com les clivelles, les mastitis o la pèrdua de pes del nadó, però també emocionals i socials, com la inseguretat o la pressió de l’entorn.

Per tot plegat, la Comissió de Lactància Materna de l’Alt Penedès ha dedicat aquest divendres una jornada a ampliar la informació dels i les professionals a través de diferents ponències i taules rodones. La jornada tenia lloc a la sala d’actes de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

La infermera de pediatria i membre de la Comissió de Lactància Materna Alma Alaminos explica que, durant els estudis, hi ha poca formació relacionada amb aquest aspecte de la maternitat i tot depèn de la voluntat de les professionals.

La inauguració de la jornada ha comptat amb la intervenció de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, qui ha destacat la represa de jornades com aquesta entre un col·lectiu molt pressionat per la situació originada per la pandèmia com els sanitaris.

La jornada ha comptat amb diferents taules rodones sobre, per exemple, la lactància en bessons o en diversitat de gènere, protocols en relació a l’extracció precoç de calostre o la suplementació en els nounats sans; i amb una ponència inaugural a càrrec de la llevadora Míriam Molina sobre el passat, el present i el futur de la lactància.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: