Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Sala dels Trinitaris acull “Estratègia de la precarietat”, de Francesc Abad

Divendres s’inaugurava aquesta exposició, que es podrà visitar fins a finals de novembre a la Sala dels Trinitaris i que permet gaudir de l’oportunitat de veure alguns dels darrers treballs d’un dels artistes més significatius en el camp conceptual a Catalunya.

Sota el títol de “Estratègia de la precarietat” és un epíleg de la seva trajectòria artística. Com explica el mateix Abad, és també una oportunitat per repensar tot el que ha fet i posar en valor una vegada més l’art conceptual i la seva diferent manera de veure la creació artística.

Francesc Abad és un dels fundadors i integrants del “Grup de Treball”, el col·lectiu d’artistes i teòrics més emblemàtic sorgit en el context de crítica i compromís propiciat per les actituds artístiques desmaterialitzades. Amb una activitat artística ininterrompuda de més de quaranta-quatre anys, l’artista ha mostrat regularment el seu treball arreu de l’Estat espanyol, i en els darrers anys a participat en significatives exposicions temàtiques i de grup de caire històric i crític, nacionals i internacionals.

En aquesta exposició hi ha diverses línies de treball, una de les principals i que serveix per donar nom a l’exposició i que vol ser una mostra també de la seva manera de treballar.

La seva activitat artística es basteix com una reflexió cultural articulada en forma d’imatges dialèctiques, que es focalitza en la fragilitat de l’home, el paisatge i la paraula, el pas del temps i el pes de la memòria, l’agonia industrial i la progressió històrica, el final dels mons que s’acaben, l’exili i el dolor, configurant una particular escriptura dels límits que prioritza clarament el compromís personal i la recerca social, per sobre de la qualitat estètica i el caràcter objectual. Una reflexió molt útil que convida a rellegir els esdeveniments socials i polítics amb els quals s’ha anat determinant la història del segle XX.

Divendres, en la inauguració, hi havia força alumnes de l’escola d’art Arsenal que van aprofitar per veure l’exposició i poder compartir amb l’artista una visita a la mateixa.

La mostra es presenta a la Sala d’exposicions dels Trinitaris de Vilafranca, en el marc del programa d’exposicions itinerants, presentada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició romandrà oberta al públic fins el diumenge 22 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: