Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La IX Cursa Solidària País del Cava bat el seu rècord de recaptació

1.450 persones van participar aquest diumenge al matí a la novena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que un any més ha recorregut els poc més de 13 quilòmetres que separen Vilafranca i Sant Sadurní.

Gràcies a les inscripcions dels corredors, la cursa ha batut aquest 2015 el seu rècord de recaptació de la iniciativa amb 15.438 euros, gairebé 2.000 euros més que en l’edició anterior. Com ja és habitual, els beneficis de la cursa es destinaran a la Marató de TV3, que aquest any estarà dedicada a la investigació de les malalties metabòliques, com la diabetis. Amb aquesta nova recaptació, la Cursa ja supera amb escreix els 80.000 euros que haurà lliurat a l’activitat solidària de la televisió autonòmica.
El director tècnic de las cursa, Francesc Osuna, destaca que la participació de corredors és sobretot de la comarca.
Per la seva banda la regidora d’esports de l’ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, destaca que una cursa com aquesta remarca el caràcter esportiu i solidari de la vila.
Els primers a recórrer els poc més de 13 quilòmetres que hi ha entre Vilafranca i Sant Sadurní van ser Jesús Casado del Caño, amb un temps de 45’34”, en la categoria masculina, i l’atleta Jackeline Gómez amb un temps de 56’06”, en la categoria femenina.
Aquest any, la Cursa Solidària País del Cava ha mantingut el Memorial Pitu Cols, membre destacat de la Confraria del Cava durant 24 anys, que va morir fa tres anys. Aquest premi, patrocinat pel també confrare de l’entitat Tomàs Salvador, ha guardonat el participant més veterà de la cursa, que ha tornat Josefina Blanch, una dona de 86 anys, i el més jove, que ha sigut Víctor Bertran Romans, un bebè de pocs mesos que va creuar la línia d’arribada en un cotxet que conduïa el seu pare. També hi ha hagut premis per als millors equips, tant femení com masculí, que ambdós han estat per l’Esportiu Penedès. Aquest mateix club també ha estat guardonat com l’equip més nombrós que ha participat a la IX Cursa Solidària País del Cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: