Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Després d’un any de feina, la Taula per a la Salut Mental de l’Alt Penedès ja és una realitat

La seu del Consell Comarcal ha acollit les catorze entitats que han signat la constitució d’aquesta Taula que se suma a les quinze que ja existeixen actualment arreu de Catalunya i que tenen com a principal objectiu coordinar els treballs que es fan des de cada territori.

La directora de la Federació Salut Mental Catalunya, Marta Poll, explica que en aquests moments busquen una metodologia que permeti implementar un model de treball general a Catalunya.

Entre algunes de les línies de treball que presentava Poll hi ha la de potenciar el coneixement compartit i el treball en xarxa, també l’educació i la sensibilització de la societat tot ajudant a fer més visibles les malalties mentals i que surtin de l’estigmatització que viuen encara avui dia.

La primera Taula per a la Salut Mental a Catalunya es va constituir el 2004, amb la voluntat doncs de facilitar el treball des de l’àmbit de la proximitat, per poder-se coordinar i donar respostes a les necessitats de la població. En aquests moments, com explicava la regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, hi ha moltes entitats implicades, i un treball en xarxa molt important de suport a les persones que pateixen malalties mentals.

 

Finalment el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, ha recordat que no es tracta d’una cosa nova, perquè ja fa temps que s’hi treballa. El que s’ha fet ara és la culminació de tota la feina d’aquests darrers anys. Per Olivella és important que hi hagi un espai on els professionals i els diferents agents que treballen en aquest àmbit de la salut es pugui trobar per debatre i buscar solucions des del mateix territori.

Després de la presentació, s’ha fet a la sala d’actes del Consell Comarcal la signatura del conveni entre totes les entitats i administracions que participen d’aquesta taula amb la presència també de molts dels professionals que treballen en l’àmbit de la salut mental a l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: