Dissabte, 14 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença una verema de varietats tradicionals que es preveu de qualitat però menys abundant

DO Penedès i elaboradors esperen una millor verema que els darrers dos anys però amb algunes afectacions per la sequera, el míldiu i el mosquit verd.

Aquesta setmana s’està començant a collir el raïm de varietats com el macabeu i el xarel·lo. Una setmana o quinze dies més tard que l’any passat però sense arribar al que seria un calendari normal.

Amb les darreres pluges, des de la DO Penedès esperaven que la verema enguany fos molt millor i més abundant del que finalment es preveu. Elements com la sequera estructural, el míldiu o el mosquit verd han estat les principals causes. Ho explica el director de la DO Penedès, Francesc Olivella.
Tot i així, Olivella assegura que el raïm i el vi seran de qualitat.

A Codorniu ha començat a arribar el raïm aquest dimecres amb les varietats tradicionals de macabeu així com les primeres de xarel·lo. El director tècnic de Codorniu, Bruno Colomer, explica que des que s’estan notant cada cop més els efectes del canvi climàtic, les veremes són una incògnita. Preveuen que la qualitat del raïm serà bona tot i que menys abundant. Colomer afegeix que ja estan començant a veure canvis en les primeres analítiques.

Sumarroca és un dels cellers amb més hectàrees de vinya. Són viticultors i elaboradors. Aquest any, per primer cop, s’han trobat amb la problemàtica del mosquit verd. Ho explica l’enòleg i director tècnic de Sumarroca, Òscar Llombart.

Amb les altes temperatures creien que la verema de varietats tradicionals s’avançaria però finalment la maduració s’ha retardat, la qual cosa ha millorat la qualitat de la fruita. Tot i que viticultors i productors s’esperaven més quilos de raïm, enguany la verema serà, segons diuen, millor que en els darrers dos anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: