Es presenten els actes de la 360a Fira del Gall apostant per revitalitzar la tarda de dissabte
Una altra de les novetats més significatives és que s’ofereix la possibilitat de comprar entrades en línia, de manera anticipada, per a la Mostra Gastronòmica.
Com és tradició a les portes de Nadal, té lloc a Vilafranca la centenària Fira del Gall que enguany arriba a la seva 360a edició i se celebrarà el 21 i 22 de desembre al Parc de Sant Julià i el Pabelló Firal. Un mercat d’aviram amb el Gall del Penedès com a gran protagonista i que compta també amb una mostra de cuina d’aviram i una selecció de vins de la DO Penedès. Entre les novetats més destacades, hi ha l’aposta per la revitalització de la tarda de dissabte amb El Galliner. La regidora de turisme, Gemma Romeu, ho destacava en la roda de premsa de presentació. La tarda combinarà l’humor de Guillem Estadella i el seu espectacle Jarana, amb els vins de la DO Penedès i tapes originals de Gall del Penedès elaborades pels mateixos criadors. El colofó final serà una sessió amb els DJs. locals La Cara B.
Una altra de les novetats més significatives és que s’ofereix la possibilitat de comprar entrades en línia, de manera anticipada, per a la Mostra Gastronòmica. Una mostra que enguany incorpora un nou restaurant respecte a l’edició anterior, arribant a un total de sis establiments locals que oferiran cuina d’aviram. Els restaurants de l’edició 2024 són Cantina Viladellops, El Cigró d’Or, Fonda Neus, La Cucanya, Vinyes de Lilith i Masia Torre del Gall – Cal Soler. A la roda de premsa de presentació estaven també el president de la IGP Gall del Penedès, Enric Ferrer; el cuiner del Cigró d’Or, Oriol Llavina; el director de la DO Penedès, Francesc Olivella i l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero. Per la seva banda, el president de la IGP Gall del Penedès reivindicava el consum de Gall del Penedès tot l’any. El xef Oriol Llavina indicava que cuinar Gall del Penedès és fàcil i no cal fer la peça sencera.
Pel que fa a la DO Penedès, Francesc Olivella afegia que els vins mariden a la perfecció amb el Gall del Penedès perquè ajuden a digerir la proteïna. Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca tancava la roda de premsa tot destacant la importància de despertar l’interés per la fira més enllà de Catalunya.
Enguany es repetirà la fórmula de Gastrobotiga, una zona de la fira on el visitant es pot endur els plats i les ampolles de vi a casa. En aquesta mateixa ubicació, hi haurà un estand de la Fira de l’Oli qualitat verge extra de les Borges Blanques que s’ha agermanat amb la Fira del Gall. Una novetat és que s’ha concentrat el servei d’escorxador i plomatge gratuït únicament a dissabte, de 8 a 13.30h.
Per als més petits, hi ha programades una sèrie d’activitats i tallers. Entre ells, ‘Fes el teu Gall amb coloraines’, organitzat pel col·lectiu d’artesans, el nou joc ‘On són els galls?’ per tal de localitzar les vint-i-dues peces escultòriques que hi haurà amagades als aparadors de comerços i espais emblemàtics de la vila o la Mostra de Bestiari Festiu i de Ploma de diumenge al matí.