Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja Alt Penedès situa l’alimentació infantil com a prioritat i hi destina uns 60.000 euros anuals

Les dades que s’extreuen de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya només han fet que posar de manifest una realitat que l’entitat ja està treballant com a prioritària dins de l’aliança humanitària per a l’alimentació infantil.

A l’Alt Penedès s’estan destinant uns 60.000 euros anuals a l’alimentació infantil en ajudes directes com els kits socials d’alimentació per a nadons, els berenars Èxit escolar, les beques menjador i les targetes de prepagament. Una de les accions més consolidades i en la qual Creu Roja té un paper cada cop més important són les beques menjador perquè les famílies les continuen necessitant i l’administració aporta un percentatge menor per beca. Durant el curs 2014-2015 s’han atès 36 menors amb un cost total de 18.000 euros, davant dels 53 menors atesos del curs anterior i un cost de 16.000 euros.

L’altra iniciativa que està donant molt bons resultats són els Berenars Èxit escolar, que s’han ampliat a diversos punts de la comarca i ara es fan a Gelida, Sant Sadurní, Sant Pere Molanta i Vilafranca, on s’han incorporat les escoles Pau Boada i Mas i Perera. El curs passat van ser atesos 45 menors amb un cost de 2.500 euros i la previsió per al curs actual és atendre 95 nens i nenes i destinar-hi més de 5.000 euros.

Els berenars s’han incorporat a les sessions de reforç escolar perquè l’àpat millora el rendiment dels participants.

Des de Creu Roja Alt Penedès també destaquen els bons resultats de les targetes de prepagament, que serveixen per comprar aliments a determinats establiments i complementen el servei de beques menjador quan no hi ha escola. El curs passat es van destinar 30.000 euros, el doble que l’anterior, a aquest servei que ha servit per a atendre 156 menors.

Pel que fa a les dades generals de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja Catalunya, l’entitat destaca conclusions com que un 22% del miler de famílies enquestades pateixen inseguretat alimentària severa. D’aquestes, un 16’5% s’han trobat amb situacions especialment crítiques.

Davant d’aquesta situació les responsables de Creu Roja fan una crida a la societat perquè en sigui conscient i agraeix accions com la jornada solidària que organitzen aquest dissabte les associacions de veïns de Vilafranca. Des de les cinc de la tarda i fins a la matinada hi haurà activitats per a tothom a la Plaça de la Verema amb la voluntat de recollir recursos per al projecte Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: