Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La normalitat ha imperat en l’inici de curs als instituts penedesencs amb la incorporació de més hores de matemàtiques i d’anglès a la secundària

Avui es pot dir que s’ha iniciat el curs per la majoria d’alumnes de secundària obligatòria i de batxillerat als centres d’ensenyament de la comarca.

Un inici que s’ha produït amb normalitat i, en general, amb els professors previstos a les aules. És el cas per exemple de l’Institut Alt Penedès, que compta amb 870 alumnes i 75 professors.
El seu director, Agustí Masegosa, destaca que al centre consoliden enguany el pla de llengües estrangeres amb l’ampliació de l’anglès en diverses matèries i també continuant amb l’oferta d’FP Dual, que l’any passat ja existia als cicles de mecànica i que ara volen ampliar a electricitat i robòtica industrial.

Respecte a les novetats generals que presenta el curs hi ha el que marca la LOMCE amb més hores de matemàtiques, d’anglès i la adaptació de la religió. Una aplicació de la LOMCE que ha Catalunya s’ha adaptat.

En relació a la secundària la novetat més destacada del curs a nivell comarcal és la posada en marxa del nou institut de Sant Quintí de Mediona.

D’altra banda recordem que aquest curs a Vilafranca hi ha matriculats 2.308 alumnes d’educació secundària obligatòria, amb el desplegament de 2on d’ESO al Nou Institut de la Girada, que a més té tres grups del primer.
A Sant Sadurní hi ha un increment d’un 1,3% en la matriculació d’alumnes de secundària obligatòria, amb un total de 1.369 matriculats a Secundària.
Als Monjos tan a secundària com a batxillerat continua també la tònica del manteniment de l’alumnat, amb uns 400 estudiants, uns 350 del quals aniran a secundària i 50 a batxillerat.

Comentaris

  1. Josep M. Bas

    Amb un bon equip de profesors ben preparats, dinámics i amb moltes ganes de fer bé la seva feina, perquè l’estimen, Catalunya tindrá un futur envejable.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: