Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ahir va morir, a l’edat de 100 anys, l’activista cultural Manel Cervera

Manel Cervera va morir ahir, diumenge, i l’enterrament és dimarts a les 10h del matí a la basílica de Santa Maria.

El dia 1 de gener d’aquest 2015 Manel Cervera va fer 100 anys i poques setmanes més tard l’Ajuntament de Vilafranca li va reconèixer la seva tasca amb una placa. L’alcalde Pere Regull i el regidor de cultura, Raimon Gusi, li van lliurar a casa seva. Manel Cervera va morir ahir, diumenge, i l’enterrament es fa demà, a les 10 del matí a la basílica de Santa Maria.
Nascut a Barcelona, va arribar al Penedès uns anys després d’acabar la carrera de química per treballar a la cimentera dels Monjos. Uns anys després es va casar i va venir a viure a Vilafranca on va començar a interessar-se pel teixit cultural, especialment dins l’àmbit musical. De petit havia cantat a l’Orfeó Català i es va posar en contacte amb la Maria Rosa Juncosa que en aquell moment dirigia el Cor Nadalenc. Abans d’entrar-hi, però, va posar la condició que la formació musical toqués durant tot l’any i no només per Nadal. D’aquesta manera va néixer l’Agrupació Polifònica de Vilafranca que va assajar durant molts anys a casa seva.
De la Polifònica en va ser el president durant 13 anys i després la va dirigir del 1970 al 73. Anys més tard, al 1976, també va fundar la Coral de Sant Sadurní i al 1990 la de Torrelles de Foix.
Durant els darrers anys Cervera també havia dirigit l’Schola Gregoriana.
Però a banda de la música, la seva altra gran passió sempre van ser els pessebres. En tenia una gran col·lecció a casa seva amb algunes figures de Martí Castells, i l’any 1951 va ser un dels fundadors de l’Associació de Pessebristes. A més, l’any 57, juntament amb mossèn Vinyeta, mossèn Jarque, de Pontons, i diversos seglars, van aconseguir els recursos necessaris per construir la casa de colònies de Pontons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: