Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Vegueria Penedès centra el darrer volum de ‘Petites històries’ il·lustrada per Pilarín Bayés

La col·lecció, amb 321 títols il·lustrats per Pilarín Bayés, acosta personatges, indrets i històries rellevants d’arreu de Catalunya, i ara ha volgut recollir la peculiaritat de la Vegueria Penedès.

El pati del Vinseum acollia dimecres al vespre la presentació del darrer llibre que s’ha publicat dins d’aquesta col·lecció de la Editorial Mediterrània i que acosta amb aquest format històries, personatges i la realitat d’arreu de Catalunya.

Des de l’Associació Pro Vegueria Penedès sempre han fet accions per tal de donar a conèixer i promoure la imatge de la Vegueria, i en aquest sentit la idea de fer un llibre en aquesta col·lecció feia temps que estava sobre la taula. Com explica el president de l’Associació Fèlix Simon, ara s’ha pogut fer i es mostrava satisfet que sigui una eina més donar rellevància a la darrera vegueria que ha aprovat el Govern de la Generalitat. En aquest sentit però, Simon lamentava que el procés d’implantació de la Vegueria està sent molt lent, i apuntava que la llei marca el 20 de febrer de 2020 com la data en que haurien d’estar desplegades totes les competències. Considera però, que tot està molt encallat.

En la presentació, Pilarín Bayés comentava que abans de fer les il·lustracions van recórrer el territori per conèixer els diferents indrets i poder reflectir millor la realitat històrica i administrativa que s’explica en el llibre.

La col·lecció Petites Històries compta amb aquest sobre la Vegueria amb 321 números, i com explicava Bayés és la més extensa que té i li fa especial il·lusió ja que s’adreça a explicar la història de diferents indrets i personatges tant a petits com grans.

Finalment, l’autor del text que acompanya les il·lustracions ha estat Manel Cervera. Explicava que la història comença al Castell d’Olèrdola per tal d’explicar que ha estat la Vegueria des dels seus orígens a l’Edat Mitjana.

En la presentació, que va reunir força públic al pati del Vinseum, també va assistir-hi el delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès Pere Regull.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: