Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una placa a la seva casa natal recorda la figura de l’artista vilafranquí Josep Vives-Atsarà

Aquest dijous al vespre s’ha fet la descoberta d’una placa en record del pintor Josep Vives-Atsarà, nascut al número 39 de la rambla de Nostra Senyora de Vilafranca l’any 1919 i mort a San Antonio, Texas, el 2004.

La descoberta ha anat a càrrec del regidor de cultura, Raimon Gusi, que estava acompanyat de la filla del pintor, Yvonne Vives Hill Varney, i la regidora d’esports Anna Doblas.
Gusi explica que l’any passat, pensant en els actes de la capital cultural del 2015, i coincidint en un acte amb la filla del pintor, va sorgir la idea de fer la descoberta de la placa, com s’ha fet també amb d’altres pintors de la vila.

Yvonne Vives Hill Varney, que venia acompanyada de familiars i amics de la família, es va mostrar molt agraïda i emocionada. Recordava que el seu pare es va casar amb la també vilafranquina Emília Hill l’any 1948, però que el seu somni sempre havia estat anar a Amèrica.

Just descoberta la placa el regidor de cultura va obsequiar a la filla de l’artista amb un mocador casteller. De fet l’acte de descoberta de la placa s’ha fet coincidint amb els dies previs a la Festa Major perquè Josep Vives-Atsarà era un enamorat de la festa, sentiment que va traslladar a la seva família.

Essencialment paisatgista Vives-Atsarà està representat en col·leccions permanents com la del Rei d’Espanya, el Vaticà, els Capitolis dels estats de molts estats del sud dels EEUU, el Museu d’Art Modern d’Espanya i el Fort Worth Art Museum de Texas. La seva obra també es troba en moltes col·leccions privades dels EEUU, Espanya, Mèxic i Veneçuela.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: