Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La setmana vinent es descobrirà una placa a la casa natal de Josep Vives-Atsarà

El proper dijous 20 d’agost, a les vuit del vespre, tindrà lloc l’homenatge que l’Ajuntament de Vilafranca vol retre al pintor vilafranquí Josep Vives-Atsarà.

L’acte consistirà en el descobriment d’una placa a la façana de la seva casa natal a la rambla de Nostra Senyora, núm. 39.
Josep Vives-Atsarà va néixer a Vilafranca el 30 d’abril de 1919. Als anys quaranta es va traslladar a Mèxic i a Veneçuela, i finalment es va establir a San Antonio, Texas, l’any 1956. Allà hi va treballar tota la vida dedicat a la pintura.
Essencialment paisatgista Vives-Atsarà està representat en col·leccions permanents com la del Rei d’Espanya, el Vaticà, els Capitolis dels estats de molts estats del sud dels EEUU, el Museu d’Art Modern d’Espanya i el Fort Worth Art Museum de Texas. La seva obra també es troba en moltes col·leccions privades dels EEUU, Espanya, Mèxic i Veneçuela.
Va realitzar diverses exposicions retrospectives i antològiques a Vilafranca, en especial a partir dels anys vuitanta. Tots els estius retornava a la vila per que era un enamorat de la Festa Major.
Va morir a San Antonio l’any 2004 .
L’acte de descobriment de la placa serà presidit pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i comptarà amb l’assistència de la filla del pintor, Yvonne Vives Hill Varney, i d’altres familiars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: