Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ocupació a les masies de turisme rural de l’Alt Penedès es manté amb dades positives durant tot l’estiu

Com va passar l’estiu passat, les masies de turisme rural de la comarca estan passant aquests mesos amb bones dades d’ocupació. A l’Alt Penedès hi ha una vuitantena d’allotjaments rurals turístics, entre cases de pagès i cases de poble, la meitat dels quals estan associats a Masies del Penedès.

Una de les cases associades és Mas Palou, al Pla del Penedès. El seu propietari Santiago Vallès explica que la casa està ocupada fins al setembre al 100% i constata que les dades positives es poden traslladar a la resta d’allotjaments associats a Masies del Penedès, sobretot si tenen piscina. Vallès comenta que, el fet d’estar associats, els permet passar-se clients i no perdre així l’oportunitat de captar nous turistes al Penedès.

En el cas de Mas Palou, una casa pairal del segle XVI situada entre les vinyes del Pla, la majoria dels turistes provenen de l’àrea metropolitana de Barcelona. Vallès situa el percentatge a l’entorn del 80%. També arriben turistes de la resta de Catalunya i de l’estat, sobretot grups d’amics i famílies que estan de celebració. De l’estranger, la majoria de les persones que s’allotgen a Mas Palou provenen de Bèlgica i França, tot i que també s’hi acosten turistes alemanys i holandesos.

Molts d’aquests visitants, inclosos els de Barcelona, queden sorpresos pel paisatge i l’ambient del Penedès i valoren molt positivament la ubicació i la proximitat amb la ciutat comtal.

Per a Vallès, una dada important que es constata a casa seva és que molts dels visitants repeteixen i, fins i tot, quan marxen després de la seva estada, ja reserven per a l’estiu següent.
Mas Palou és allotjament turístic des del 1996, quan la família propietària va apostar pel turisme rural com a via per mantenir la casa. Des de llavors han ofert als turistes, a banda de l’entorn privilegiat i els espais de què disposa la casa, experiències a mida vinculades als cellers de l’entorn o a les tradicions catalanes, com les calçotades. Vallès recorda que quan van començar amb el turisme rural, només hi havia una dotzena d’allotjaments d’aquest tipus a la comarca i explica que cada cop s’hi aposta més. En aquest sentit, remarca que el concepte d’Enoturisme Penedès és cada cop més conegut gràcies a la feina dels particulars i també de l’administració, que s’ha esforçat per a concentrar l’oferta i comunicar-la de forma integral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: