Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès i el Garraf es recuperen i creen ocupació

Actíva Prospect ha presentat un avanç de l’edició semestral de l’Informe ADEPG de Conjuntura Econòmica, que es publicarà la primera quinzena de setembre. Les dades són prou encoratjadores pel que fa als registres de les tres comarques del Gran Penedès.

L’Alt Penedès consolida la seva recuperació iniciada a finals de 2014, deixant enrere els efectes que la reestructuració del sector financer havia ocasionat a l’economia comarcal. Així, les taxes interanuals de l’evolució dels llocs de treball localitzats a la comarca se situen en el 2,1% durant el segon trimestre. La creació d’ocupació és més intensa en la modalitat de treball assalariat que no pas del treball autònom. Tot i aquest bon comportament, en el conjunt de Catalunya se situa entre les comarques amb increments més moderats. Pel que fa a la composició sectorial del creixement, la Construcció és la que registra millor comportament, amb un 6% interanual. L’ocupació als Serveis s’incrementa en un 2,9% i l’ocupació a la Indústria es manté al mateix nivell que el 2014. Amb tot, el sector financer encara se segueix contraient, a un ritme del 25% interanual.
Respecte a les altres dues comarques el Garraf segueix creant ocupació a ritmes molt elevats durant el segon trimestre de 2015. En el conjunt del país és la sisena comarca amb una millor dinàmica d’ocupació. Destaca el bon comportament de la Indústria, amb un increment del 6,2%, i de la
Construcció, amb el 5,2%. I el també Baix Penedès intensifica la creació d’ocupació durant el 2015. En el context català és la 9a comarca amb millor comportament de l’ocupació.
El sector de la Construcció és el que registra majors increments, del 12,4% interanual. Fa un any estava destruint ocupació. La Indústria també mostra un elevat dinamisme, del 6,1%, mentre que els Serveis són els que registren un creixement més moderat, de 3,0%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: