Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Presenten “Amarg, dolç i suau” un nou llibre de contes sobre infants sahrauís

Aquest divendres a dos quarts de vuit del vespre , a l’Escorxador, l’ACAPS Wilaia Alt Penedès presenta el nou llibre de contes “Amarg, dolç i suau – Infants sahrauís: tres tes, tres realitats”.

El llibre també ha estat escrit per Marta Fos i Miquel Cartró, amb il.lustracions de Mònica Pinyol. Aquesta publicació és la continuació del llibre de contes “Les Flors del Sàhara”, del qual se’n van editar 2.000 exemplars i es van fer 45 presentacions arreu de Catalunya. Aquest publicació ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

“Amarg, dolç i suau – Infants sahrauís: tres tes, tres realitats” explica la realitat quotidiana dels infants sahrauís als tres territoris on viuen: al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc, als campaments de refugiats a Algèria i als territoris sahrauís alliberats pel Front Polisario. És un homenatge a tots ells i a les seves famílies. Es basa en fets reals que viu la població sahrauí, realitats molt amargues, moments molt dolços i situacions suaus, com els tres tes sahrauís tradicionals.
El llibre de contes neix amb la voluntat de ser una eina per informar, sensibilitzar i difondre la realitat dels infants sahrauís i alhora fomentar valors solidaris i empatia cap als nens i les nenes, víctimes innocents i vulnerables en els conflictes armats. Els infants sahrauís i tots els infants del món han de poder viure lliures, en pau i créixer en plenitud, com reconeix la Declaració Universal dels Drets dels Infants.

El Sàhara Occidental està dividit a causa de l’ocupació per part del Marroc, però el poble sahrauí està unit en la lluita justa per la llibertat. La solució del conflicte del Sàhara Occidental és política i passa per respectar els drets humans, el compliment de la legalitat internacional, les resolucions de l’ONU, la celebració d’un referèndum d’autodeterminació transparent en què el poble sahrauí pugui escollir lliurement el seu destí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: