Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’organització Endavant-OSAN ha organitzat una xerrada-debat sobre la vida i el treball a la vinya i al sector del vi a la comarca

Aquest dissabte 4 de juliol a les 7 de la tarda a la Plaça Constitució de Vilafranca. S’aprofita el marc de la celebració del ViJazz per debatre i parlar sobre la vida de pagès a la comarca, sobre les condicions de treball en la vinya i sobre el sector vitivinícola en general.

La xerrada comptarà amb Joan Cuscó, doctor en Filosofia, especialista en Musicologia i col·laborador del Arxiu Històric Municipal qui aportarà una perspectiva més històrica i analitzarà com han evolucionat les condicions de vida i treball en el sector al llarg de l’últim segle; Maria Rovira, pagesa i viticultora representativa de la lluita organitzada per a la defensa i millora de les condicions socials, econòmiques i territorials de la pagesia; i Josep Marrugat, viticultor i representant sindical.

Amb aquesta xerrada es vol iniciar una reflexió i debat públic a la comarca sobre la capacitat de decidir sobre què i com volem viure com a territori i què s’hauria de canviar, quins interessos mouen el sector, en quines condicions es treballa, etc. Per a Endavant-Penedès aquest debat és necessari i cabdal, com també ho és que es faci des del carrer, des de la mateixa població de la comarca, dels mateixos productors i petits elaboradors.

Es vol iniciar i posar les bases d’aquest debat més profund a partir d’aquesta primera xerrada de dissabte per a conèixer les condicions en què es troba la gent que vol viure de la vinya i el vi. Es pretén crear un grup de treball per aprofundir en la temàtica i tenir en compte tots els condicionants que al cap i a la fi estructuren la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: