Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista vilafranquina Gisela Ràfols ens obre els ulls sobre la situació a la Xina a través dels retrats a 19 dones

L’artista vilafranquina Gisela Ràfols inaugurava divendres a la capella de Sant Joan el seu darrer treball, “Elles. Una Xina en Femení”.

Nascuda a Vilafranca l’any 1984 i resident actualment a la ciutat de Pequin, on des de fa quatre anys hi viu i hi treballa, Ràfols presenta a la capella de Sant Joan una obra que pretén retre homenatge a totes les dones xineses que lluiten pels seus drets i pels drets humans en general. Fruit de la seva consciència i del seu coneixement, l’artista s’ha vist abocada a reflectir aquesta lluita a través del contacte directe amb activistes amb qui ha compartit moments i converses molt especials i n’ha intentat fer-ne una mica d’altaveu exterior.

La majoria d’aquestes dones ha patit empresonaments en camps de reeducació i en presons il·legals, tortures i tractes inhumans en repetides ocasions. Ràfols destaca la valentia d’aquestes dones, que no es cansen de demanar justícia.

L’artista explica que aquesta exposició seria impensable a la Xina i que molts altres dels seus treballs són censurats.

Per aquesta instal·lació que acaba d’inaugurar a Vilafranca, Gisela Ràfols ha sortit del seu format habitual, la fotografia, per utilitzar la tècnica de la serigrafia intervinguda posteriorment en diferents tècniques. Totes aquestes manipulacions li són útils per a expressar tot allò que no es veu, intentant pensar en la història personal de cadascuna d’aquestes dones i representar d’una manera abstracta allò que ella coneix de primera mà.
Amb aquesta exposició a la capella de Sant Joan, Gisela Ràfols celebra també els seus 10 anys de trajectòria artística i és una bona ocasió per conèixer de prop les seves inquietuds i la seva evolució.
La mostra forma part dels projectes programats per la Comissió d’Arts Visuals Vilafranca 2015 i romandrà oberta al públic fins al diumenge 16 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: