Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La manera d’entendre els castells a Valls ha centrat el Fòrum Ramonet

Dins del cicle de cinema a la fresca, coorganitzat amb Cine Club Vilafranca, els Castellers de Vilafranca projectaven ahir als jardins de Cal Figarot el documental ‘Nosaltres, els xiquets de Valls’.

L’acte formava part del Fòrum Ramonet, un espai de reflexió nascut recentment per parlar del fet casteller fora de l’activitat més frenètica del dia a dia de les colles.
Un dels impulsors de fòrum i membre de la colla Eloi Miralles explicava el que vol transmetre la pel·lícula que es va poder veure ahir.

La projecció va continuar amb una taula rodona amb la participació de representants de les dues colles de Valls. Des de la Vella, Llàtzer Magrinyà explicava per què a Valls els castells se senten diferent.

Per la seva part, Jordi Guasch, en nom de la Colla Joves Xiquets de Valls, deia que tots els castellers senten, evidentment, els castells. Però a Valls s’afegeix el component de la tradició.

Nosaltres, els xiquets de Valls és un documental que es defineix com un retrat a l’origen i essència del fet casteller. En el transcurs de seixanta minuts hi ha entrevistes amb els protagonistes del passat i del futur de les dues colles dels Xiquets Valls sobre tradició, sentiment i rivalitat, amb la voluntat d’entendre què són els castells més enllà de la plasticitat de les grans construccions humanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: