Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un llibre recull l’etapa informalista d’Assumpció Raventós, amb els quadres de l’exposició que es pot veure a la sala dels Trinitaris

Aprofitant l’espai de la Sala dels Trinitaris, que fins aquest cap de setmana acull la mostra sobre aquesta seva etapa creativa, s’ha presentat el llibre en que es recullen la més de trentena de quadres que conformen l’exposició i que ella va crear entre 1958 i 1968 en la seva etapa informalista.

Uns quadres, com recorda, que estaven en unes golfes de la casa que té a Lavern, i que l’autor del llibre, en Joan Gil, va trobar i va animar-la a recuperar.

De fet, amb Gil ja havien fet un altre llibre, sobre els seus gravats. En aquesta ocasió l’edició va a càrrec d’Andana. Raventós es mostra satisfeta del resultat, sobre tot per que finalment s’ha inclòs una explicació també en anglès.

L’obra que presenta a la Sala dels Trinitaris aplega un curt període pictòric molt intens i vital comprès entre finals dels anys cinquanta i principis del seixanta. Una obra inèdita fins al moment. Amb aquesta exposició, i el llibre, es vol reivindicar la participació activa del treball de M. Assumpció Raventós dins de la generació informalista a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: