Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 33è congrés internacional del cava posa de manifest la importància de la recerca i la innovació en la millora del producte

El Consell Regulador del Cava impulsa, amb la Universitat Rovira i Virgili, el 33è Congrés Internacional del Cava, que ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Confraria del Cava, a Torre-ramona.

El congrés, que tradicionalment se celebrava a l’octubre en el marc de la Setmana del Cava, s’ha fet ara aprofitant la reunió de la xarxa de centres de recerca i formació Oenoviti Internacional, que té lloc aquesta setmana a Barcelona. 120 especialistes de tot el món participen al congrés, on s’exposen les recerques en enologia i viticultura en tres grans blocs: la recerca, el desenvolupament i la innovació, la producció i la qualitat del cava i, finalment, el gushing, un concepte que té a veure amb l’efervescència i la integració de la bombolla en el vi escumós.
El congrés ha posat de manifest la importància de la recerca i la innovació en la millora del cava. El president del Consell Regulador Pere Bonet ha destacat que el cava està a l’avantguarda en recerca, desenvolupament i implementació de noves tecnologies a la indústria, però també apunta que tot aquest treball ha de tenir una conseqüència econòmica perquè el sector continuï sent competitiu.

La Universitat Rovira i Virgili participa per primera vegada en aquest esdeveniment i, segons el seu rector Josep Anton Ferré, aquesta implicació és el resultat inequívoc del compromís de la universitat amb el sector del cava.

Entre les ponències del congrés, hi ha hagut la del professor de la facultat d’Enologia de la Rovira i Virgili Fernando Zamora sobre el projecte Cenit Demeter, centrat en estudiar els efectes del canvi climàtic sobre la vinya i el raïm.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: