Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entitats, partits polítics i societat civil de Sant Sadurní han donat suport al jutge Santiago Vidal en un acte emotiu i reivindicatiu

Com a resposta a la persecució i l’atac a la llibertat d’expressió i ideològica a les quals s’ha vist sotmès el jutge Santi Vidal, el seu poble natal ha volgut expressar i mostrar tot el seu suport a aquest veí il·lustre, en defensa de la seva vida privada i la llibertat de pensament.

L’acte es va celebrar dimarts a les set de la tarda a la plaça de l’Ajuntament, l’organitzava l’ANC de Sant Sadurní i va comptar amb la participació de diferents entitats, persones i formacions polítiques.
Santiago Vidal estava acompanyat per l’alcaldessa, Maria Rossell, mentre s’anaven recollint signatures de suport en un llibre.
El jutge Santi Vidal va néixer a Sant Sadurní i hi va viure fins que va marxar a estudiar a la universitat. Havia estudiat a l’escola Sant Josep i havia jugat amb el Noia d’hoquei patins.
Vidal estava visiblement emocionat i agraït al seu poble.

El jutge reconeix que sempre havia pensat en fer el pas de la judicatura a la política, però que mai hauria volgut que es fes d’una manera forçada per les circumstàncies.

El passat mes de febrer el Consell General del Poder Judicial va decidir suspendre’l com a jutge de l’Audiència de Barcelona per un període de tres anys, considerant-lo responsable d’una falta disciplinària molt greu per haver participat en la redacció d’una constitució catalana.
L’acte de suport va començar amb l’actuació de la Coral Sant Sadurní. Va continuar amb unes paraules de Jaume Esteve, president del Club Esportiu Noia Freixenet. També va adreçar unes paraules el director del Col.legi Sant Josep, Joan Amat, o Josep Maria Gallart i Josep Maria Gibert, dos amics personals del jutge. Desprès va ser el torn de les intervencions polítiques. En nom d’ERC, Josep Maria Ribas, per part de CiU Maria Rossell i per la CUP, Jordi Pujol. També va parlar el coordinador de la ANC de Sant Sadurní, Pere Vernet, destacant que en un país normal no caldria organitzar actes com aquests, en defensa de la llibertat d’opinió.
Finalment va ser el torn del jutge que agraïa el suport presencial de CiU, ERC i CUP i també d’ICV, que no era present a l’acte, i lamentava que no hi hagués suport del PSC i del PP, perquè, va dir, és cosa de tots defensar el dret d’expressió i d’opinió. La finalització del seu discurs va estar acompanyada d’un fort aplaudiment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: