Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tecnificació de la vinya per produir raïm per cava o els nous sistemes d’aplicació de feromones han centrat la tercera edició de les Jornades Tècniques de Viticultura de COVIDES

La cooperativa penedesenca celebrava aquest matí a les instal·lacions de Sant Sadurní la tercera edició de les Jornades Tècniques de Viticultura, centrades aquest cop en les noves tendències.

Organitzades per l’Agrupació de Defensa Vegetal de COVIDES, les jornades han posat sobre la taula les darreres novetats per lluitar contra les malalties de la fusta del cep, la resistència al rentat de les sals de coure que s’apliquen contra el míldiu, els nous sistemes d’aplicació de feromones o la possibilitat de dissenyar i manejar les vinyes per a fer millor raïm per cava. Les jornades han comptat amb la participació d’uns 130 associats.

El president de COVIDES Joan Marcé explica que els pagesos han d’assumir el concepte “residu 0” seguint el sistema de producció ecològic, de producció integrada o convencional. Per això cal informar-se bé de les possibilitats que tenen a l’abast.

Un dels ponents de les jornades ha estat el professor de viticultura de la Universitat Politècnica de Madrid i consultor vitícola, José Ramón Lisarrague, que creu que cal especialitzar i tecnificar el procés per produir millor raïm per elaborar cava.

Segons Lisarrague, el vi escumós és un producte molt definit. El viticultor necessita un gra de raïm sa, d’uns deu graus alcohòlics, amb una acidesa alta, un ph més aviat baix, i sense sensacions herbàcies. Per a arribar a aquest producte, l’expert considera la tecnificació imprescindible i posa com a exemple el xampany, amb uns ingressos bruts que situa aproximadament uns quaranta cops majors que els de la nostra viticultura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: