Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

XVI Trobada de Cossos de Portants del Sant Crist a Vilafranca

Amb 90 anys d’existència, el Cos de Portants del Sant Crist de Vilafranca acollia ahir la trobada anual. Hi van participar una vintena d’associacions de tot Catalunya, des de Sant Sadurní i Torrelles de Foix a Sitges, passant per Reus, Valls o Barcelona. En total, uns 130 membres de Cossos de Portants del Sant Crist d’arreu del país. <br />

Un Via Crucis matinal pels carrers cèntrics de la Vila va obrir els actes que van continuar amb una missa concelebrada per el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, a Santa Maria. <br />El bisbe agraïa la fe i la devoció personal dels portants que participen en aquesta vivència litúrgica i destacava que la trobada els permet obrir-se més enllà de la comunitat.

Com tota trobada també va comptar amb una fotografia commemorativa i obsequis als Cossos de Portants participants.  <br />El Ball de la Moixiganga, que té la prerrogativa d’escortar fins a l’altar la figura de sant Fèlix per Festa Major, també hi va participar; representant els seus quadres que recreen la passió i mort de Crist.

El Cos de Portants vilafranquí treu la imatge del Sant Crist dos cops l’any: per Setmana Santa i per la Romeria de Vilafranca a Montserrat.

El Jaume Gallego és un dels veterans i coincidint amb la trobada ens explicava què significa per a un fidel.

Format per una vintena de membres, el Cos de Portants del Sant Crist de Vilafranca anima als joves a formar-ne part.

Un dinar de germanor, amb 200 assistents, servia per acomiadar la XVI Trobada de Cossos de Portants del Sant Crist reunida enguany a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: