Dilluns, 3 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Paisatges del Penedès i el Garraf, procedents del fons del Museu de Montserrat s’exposen al Fòrum Berger Balaguer

L’Aula de Cultura de Caixa Penedès Fòrum Berger Balaguer acull l’exposició "Pintors de las terra. Obres del Museu de Montserrat", una selecció de pintures pertanyents al Museu de Montserrat amb paisatges del Garraf i del Penedès.

Es tracta d’una vintena de peces de finals del segle XIX i principis del XX escollides especialment per a l’ocasió pel curador de la mostra, el pare Josep Laplana. L’obra principal de la mostra és la pintura de gran format "Desgranant el moscatell", de l’artista Arcadi Mas i Fondevila. El mateix Laplana comentava que aquest quadre va ser un encàrrec d’una família de Sitges a qui en aquells moments era un dels pintors més destacats del Modernisme. Un Mas i Fondevila que tenia també molts lligams amb Sitges.
Aquesta peça, de 217cm d’alçada per 265 d’amplada, es mostra per primera vegada al públic després d’haver estat restaurada gràcies al suport i la col·laboració de l’Obra Social de Caixa Penedès. Una restauració que ha servit per recuperar tota la força dels colors originals del quadre.

També destaca l’obra del pintor Joan Roig Soler, com a especialista en l’art de plasmar els pobles de la costa catalana. "Pintors de la terra" inclou vuit obres d’aquest autor, tres de les quals no havien estat mai exposades ja que són noves donacions.<br />L’exposició es podrà visitar fins l’11 de desembre al Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: