Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Cugat Sesgarrigues ha celebrat aquest cap de setmana la novena edició de la Fira Eco Sant Cugat

Enguany la fira s’ha celebrat els dies 23, 24 i 25 sota les premisses de Consum, Estalvi i Sostenibilitat.

En aquesta novena edició, i com destaquen des de l’Associació Amics de la Font del Cuscó que van ser els promotors de la iniciativa fa nou anys, el que s’ha buscat és poder oferir a través de la xerrades i expositors experiències reals i ja en funcionament. Àngels Travé, dels Amics de la Font del Cuscó.
L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental, que persegueix conscienciar la ciutadania vers la problemàtica ambiental, tot cercant el binomi entre la informació i la formació. La Fira l’organitza des de fa uns anys l’Ajuntament de Sant Cugat; però amb la col·laboració dels Amics de la Font del Cuscó i enguany a més amb un important suport d’empreses col·laboradores.<br />La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Cugat, Cristina Cardenete, remarcava que l’Eco Fira és l’element més visible de les polítiques relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient que duen a terme. Però que no és la única.

La fira consta d’expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, tallers, jocs i activitats per totes les edats i conferències centrades en iniciatives impulsades des de la ciutadania. Tot un seguit d’activitats també que tenen com a funció conscienciar la ciutadania en la importància d’aquestes accions. Ho posa de relleu el secretari de Medi Ambient de la Generalitat, Josep Enric Llebot.

També han donat molta importància als tallers i jocs, activitats obertes a totes les edats, per aconseguir una educació amena en un tema tant important com és la preservació del medi. Destacar un inflable gegant, uns autos de xoc sostenibles i una demostració de cuina i forn solar.<br />Com a novetat, i per intentar potenciar l’ús del servei de bus gratuït que enllaça Sant Cugat amb Vilafranca, tots els qui el van utilitzar entraven al sorteig d’una cistella de productes artesans i ecològics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: