Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primavera vinent, Vinseum obrirà el Palau Reial

A finals de novembre o principis de desembre acabarà l’obra arquitectònica de reforma i rehabilitació de l’edifici del Palau Reial, les obres en si, i començaran uns mesos de frenètica activitat per enllestir el muntatge museogràfic.  <br />

Per espai d’uns cinc mesos, l’arquitecte i dissenyador, Dani Freixes, s’encarregarà de "vestir" els 500 m2 del remodelat Palau Reial.

El director de Vinseum, Xavi Fornos, confia que la tasca estigui finalitzada l’abril de 2012.

Mentre tira endavant el procés d’elaboració dels nous continguts i de muntatge dels nous elements museogràfics, l’exposició Tast de Vinseum, ubicada a la planta baixa de l’edifici de Cal Pa i Figues, tancarà al públic perquè part de les seves estructures s’aprofiten per crear la nova exposició estable; per tant s’hauran de desmuntar i traslladar mòduls.

Quant a l’exterior, des de la Festa Major de Vilafranca la façana del Palau Reial ja es torna a mostrar, un cop acabades les obres de rehabilitació.

Segons el director de Vinseum, l’operació de reforma de la façana s’ha fet en un temps rècord, assolint l’objectiu d’enretirar la bastida per la més típica. <br />A més, Xavi Fornos fa notar que la façana mai s’havia vist així.

Ara sí, les obres de Vinseum estan molt avançades i tot fa pensar que la primavera de 2012 es reobrirà el Palau Reial als visitants.  <br />Ha estat un procés llarg, que s’ha vist alentit en diverses ocasions, recordem que la previsió inicial era obrir per la Festa Major de 2011, molt complex, i amb diversos moments difícils en que ha perillat la seva viabilitat econòmica.

Pel camí quedarà l’anècdota de l’incendi patit el dia 1 de setembre, a l’acabar el Ball de Foc, danys que finalment han quedat en menys de dos metres de superfície afectada per valor de 2.000 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: