Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La directora general de turisme valora positivament les iniciatives d’enoturisme del Penedès, i considera que és un destí a potenciar

L’associació d’empresaris del Garraf i Penedès, l’ADEG, va organitzar aquesta setmana una nova sessió dels seus dimecres de l’ADEG, en aquesta ocasió amb la directora general de turisme de la Generalitat, Marian Muro.

En el marc d’un restaurant de Sitges es va fer aquesta trobada amb empresaris del sector del turisme i l’enoturisme del Penedès. Muro va aprofitar per explicar que la direcció general vol elaborar un pla estratègic que ha de ser un full de ruta fins el 2015 per la seva direcció general. No es tracta que sigui un estudi de continguts, sinó un treball sorgit d’una taula del turisme en que hi siguin representats tots els sectors i parts implicades, que marqui on es vol arribar i com fer-ho.<br />Aquesta notícia va ser molt ben rebuda per exemple per la presidenta del Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca, Dolors Rius, que destacava el fet que ha d’implicar el departament de turisme de la Generalitat, l’Incavi i la empresa privada. Rius considera que des del Penedès ja fa temps que es treballa en aquesta direcció, i que ara per tant hi haurà més suport per part de les administracions a aquestes propostes.

Des de Vilafranca consideren que cal donar facilitats a l’empresa privada per que treballin el camp de l’enoturisme, i que tmabé n’obtinguin resultats.<br />En el mateix sentit s’expressava Marian Muro com a directora general de turisme de la Generalitat, en dir que l’administració té un paper important a jugar en la potenciació d’aquestes facetes turístiques; però que és imprescindible que l’empresa privada s’hi comprometi també.<br />Pel que fa a l’enoturisme, Muro considera que s’ha de posar en valor com a producte de qualitat. Explicava que el sector privat comença a creure-hi, però que encara queda molt de camí per recórrer.<br />Parlant concretament del Penedès, la directora general de turisme remarcava que té un potencial important, però que cal que s’hi cregui i apostar-hi.

En quan a la valoració de la temporada turística a Catalunya, Marian Muro ha destacat que ha estat bona per les destinacions turístiques del país. També, pel que fa al Penedès, Dolors Rius explicava que ha estat una bona temporada fruit de la bona feina que s’ha estat fent en aquests darrers anys. S’ha crescut en quan a visitants, però el més important encara és que hi ha possibilitats de continuar creixent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: