Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos aprova el nou registre de parelles de fet i el nou POUM

La reobertura del registre de parelles ha estat acordada, aquest dilluns, per unanimitat al plenari municipal de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.

El registre s’havia tancat el passat mes de juny després que es detectés un increment de peticions d’inscripció que aparentment no responien a una voluntat de convivència.

A la mateixa sessió plenària també s’ha aprovat el text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, amb els vots favorables del PSC i ERC i el vot contrari de CiU i PP, segons una nota emesa per l’ajuntament.

Mentre el registre de parelles de fet ha estat suspès, una comissió d’estudi formada per representants de tots els grups polítics municipals ha redactat un nou reglament adaptat a la Llei.

Segons el nou registre, es consideraran parelles estables quan la convivència duri més de dos anys ininterrompudament; si durant la convivència tenen un fill en comú o si formalitzen la relació en escriptura pública. La regulació del registre també exigeix que els sol·licitants estiguin empadronats en el mateix domicili dels Monjos i caldrà que acreditin que es porten dos anys de convivència o que s’ha formalitzat la relació en escriptura pública.

El plenari també ha anunciat que estudiarà la creació d’audiències públiques de participació veïnal per tal que puguin aportar idees o suggeriments a les decisions del govern municipal.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: