Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’advocat del Centre Vila lamenta l’actitud obstruccionista de Romero en l’afer d’espionatge informàtic

El cap de l’oposició, el socialista Francisco Romero, va declarar ahir al Jutjat de Vilafranca a petició de Ramon Figuera, l’advocat de l’associació de comerciants Centre Vila i del botiguer i exregidor socialista, Xavier Lecegui.

El lletrat dels comerciants afirma que Romero sap qui li va fer arribar per e-mail una còpia del document que hi havia al correu electrònic del Centre Vila que feia referència al centre comercial de La Girada.

Al jutjat, Romero ha dit que no sap qui li va enviar el document i que tampoc el conserva. En canvi, segons Figuera, Romero li havia dit a Lecegui que ho sabia però no li podia dir i en un dinar amb membres de la junta del Centre Vila, entre ells el president i la gerent, els va explicar que era un col·laborador habitual del partit i que no el volia comprometre perquè era bona persona.

Davant d’aquestes contradiccions, l’advocat del Centre Vila i del propi Lecegui diu que l’actitud del cap de l’oposició a l’ajuntament de Vilafranca és poc col·laboradora i obstruccionista i anuncia que tenen cas.

L’advocat també li ha preguntat si coneixia una persona que treballava a Gestinet, l’empresa que s’ocupava del manteniment informàtic del Centre Vila i que ocasionalment també treballava per l’ajuntament de Vilafranca.

Romero ha negat que conegui aquesta persona que Figuera citarà a declarar properament. Segons l’advocat, però, la persona que va "piratejar" el correu del Centre Vila podria no ser la mateixa que li va trametre el document a Romero.

L’objectiu del lletrat és identificar la persona que va violar els ordinadors del Centre Vila i de Xavier Lecegui per acusar-lo de delicte de revelació de secrets, pena que està castigada fins als 4 anys, i si es confirma l’actitud obstruccionista de Romero tampoc descarta imputar-lo.

Aquest afer d’espionatge informàtic es remunta a finals de 2009 quan Francisco Romero va rebre un correu amb un document confidencial presumptament sostret del correu del Centre Vila i al mateix temps, a Xavier Lecegui li va desaparèixer una carpeta amb informació sobre el centre comercial de La Girada que guardava al seu ordinador de l’ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: