Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP i ICV emplacen sis directius de Caixa Penedès a plegar i ser declarats per l’Ajuntament ‘non grats’

<br />La CUP i ICV demanen a sis directius de Caixa Penedès que pleguin, retornin les atribucions cobrades i que siguin declarades persones ‘non grates’.

Els grups municipals de la CUP i d’Iniciativa presentaran al ple municipal de la setmana vinent una moció que insta el tinent d’alcalde Aureli Ruiz, representant de l’Ajuntament a l’Assemblea General de Caixa Penedès, a posar de manifest en la propera que s’ha de celebrar que "no hi ha hagut una bona gestió" per part dels directius de l’entitat d’estalvis. La moció esmenta sis directius: Ricard Pagès, Joan Caellas, Manel Troyano, Jaume Jorba, Jaume Recasens i Ricard Banquells. Se’ls emplaça a no continuar en els càrrec, per tant a ser acomiadats; a retornar les atribucions econòmiques que han percebut en els sis últims anys perquè, a parer de la CUP i dels ecosocialistes, no s’adequa amb els resultats que ha tingut l’entitat. Entre tots han percebut en els darrers anys gairebé 28 milions d’euros. Les dues forces consideren que no són admissibles en el context de crisi actual i que esdevenen tota una contradicció.

El regidor d’ICV, Bernat Villarroya, lamenta també que el centre de decisió de Caixa Penedès s’hagi traslladat a Madrid. Les dues formacions d’esquerres han denunciat que la mitjana del sou dels sis directius en aquests darrers sis anys és de 2’15 milions d’euros. Consideren que els salaris són desorbitats i que no s’assignen amb transparència. Per tot plegat també demanen explícitament en la moció que l’Ajuntament els declari, a tots sis, persones non grates a la Vila.

Les dues formacions esperen que els altres grups municipals se sumin a aquestes peticions i donin suport a la moció. Aquests dies conversaran amb la resta. Tant la CUP com Iniciativa tenen clar que això es podria traslladar a altres caixes del territori. No tenen constància de mocions com la que presentaran, de manera que Vilafranca podria assentar un precedent a l’hora d’exigir responsabilitats als directius de la banca i caixes del país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: