Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més d’un centenar de persones han celebrat el Dia mundial dels sense sostre amb Càritas

Una jornada de portes obertes a l’alberg de Càritas a Vilafranca i un dinar solidari a l’aire lliure servien, aquest dissabte, per commemorar el 28 de novembre, Dia mundial dels sense sostre.

<br />Des de les 10 del matí, les voluntàries mostraven les dependències de l’alberg i explicaven la seva tasca diària amb els usuaris. La jornada culminava amb un arròs compartit entre els sense sostre i persones vinculades a Càritas i a les parròquies de Vilafranca. En total, van acabar dinant 115 persones.<br />Una d’aquestes voluntàries, la Rosa Maria Torres, se sentia contenta perquè aquest acte els permetia trobar-se i compartir.
L’alberg que Càritas té a costat del cementiri té capacitat per a 12 persones que compten amb una educadora social els 7 dies de la setmana i amb les voluntàries que cuinen i preparen activitats per als usuaris, com explica Torres.

Els usuaris de l’alberg no només hi fan estada, sinó que també es fomenta la convivència amb activitats conjuntes i la celebració de les festes

tradicionals com la Castanyada o el Nadal. Justament, durant la jornada es van projectar imatges d’aquests actes.<br />Segons l’Institut Nacional d’Estadística, el perfil dels sense sostre és un home, en un 83% dels casos, amb una edat mitjana de 38 anys i els seus ingressos regulars són de 302 euros al mes. Un 37,5% porten més de tres anys sense allotjament propi i la meitat busca feina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: