Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde veu un cert canvi d’actitud d’ADIF respecte la última reunió

Regull ha manifestat aquest migdia, en roda de premsa, que ha percebut un lleuger canvi d’actitud d’ADIF respecte a la darrera reunió del passat 30 de setembre, que havia estat molt tensa.

Aquesta vegada, diu, que n’ha sortit amb la sensació que l’ens ferroviari té certes ganes de posar fil a l’agulla i solucionar els problemes.
Pel que fa als problemes acústics que es produeixen a la zona descoberta entre els barris del Poble Nou i la Girada, ADIF va lliurar a l’alcalde dues noves propostes més perfeccionades de pantalles acústiques. Una primera proposta consistiria en la construcció d’un mur que separaria les vies de l’AVE de les d’ample convencional i donaria solució, segons l’ADIF, als sorolls que provoca l’AVE, que són els trens de la seva competència. La segona proposta seria una pantalla acústica a la zona del passeig de Rafael Soler que, en la seva part alta, estaria més entrada sobre les vies de rodalies. <br />Pere Regull la detalla als mitjans de comunicació.

Segons l’ADIF, amb aquesta segona proposta es donaria solució al problema d’excés de decibels en aquesta zona tan pel que fa a les vies d’ample europeu com les de rodalies.

L’alcalde ha comentat les dues propostes però ha declinat pronunciar-se sobre la seva idoneïtat o no, a l’espera de traslladar-les a tècnics especialitzats en acústica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per tal que estudiïn si poden ser la solució als problemes de sorolls en aquell sector del Poble Nou. <br />Pere Regull recorda que la solució definitiva hauria estat la cobertura total de tram descobert que és l’aposta de l’Ajuntament, però legalment ADIF no està obligat a cobrir les vies, però sí a fer que els sorolls derivats del pas dels trens estigui dins els marges que diu la normativa ambiental.

D’altra banda, Regull ha valorat positivament el compromís d’ADIF d’accelerar l’estudi de vibracions i d’aplicar les mesures correctores que pugui proposar per solucionar definitivament aquests problemes de vibracions. L’alcalde espera que l’estudi es pugui conèixer abans que finalitzi el termini de 3 mesos estipulat en el ple extraordinari.<br />Per la seva banda, l’alcalde també s’ha posat aquest mateix matí en contacte amb el tècnic contractat per l’Ajuntament, el catedràtic de la UPC Salvador Cardona, per tal de donar una empenta definitiva a l’estudi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: