Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president del Col·legi d’ambientòlegs de Catalunya, Arnau Queralt, parla a Vilafranca sobre el canvi climàtic i la cimera de Cancún

Coincidint amb la cimera que ha començat aquesta setmana a Cancún sobre el canvi climàtic, Bosc Verd organitzava aquesta xerrada.

<p />

Queralt presentava la publicació editada pel Consell Català del moviment europeu que proposa 10 qüestions bàsiques sobre el canvi climàtic. El document, també parla de com s’entén aquest canvi a nivell global i també al món local. Tracta qüestions bàsiques com per exemple l’efecte hivernacle, les polítiques per lluitar contra el canvi, què és l’adaptació a aquesta situació i quin és l’impacte que té en l’economia, el medi ambient i en la societat. Com dèiem, el món local hi té un paper molt important. Precisament Queralt va parlar de la Declaració de Vilafranca del 2005, i de les respostes que proposen els municipis. Malgrat això, Queralt va destacar que només amb polítiques locals no n’hi  ha prou i que s’han de combinar amb les que es prenen a nivell global, com ara a Cancún.

Pel que fa a les expectatives de la cimera de Cancún, Queralt creu que en primer lloc no ha tingut tanta repercussió com la que es va celebrar l’any passat a Copenhaguen, on les aspiracions eren molt altes, malgrat que finalment no es va arribar a cap acord. En aquest sentit, l’ambientòleg reconeix que els acords són difícils i que en aquests moments els Estats Units o la Unió Europea ja estan treballant amb mesures al marge del protocol de Kioto per si, finalment, no hi ha cap acord de mínims, cadascú tingui preparades les estratègies per actuar pel seu compte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: