Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El comportament del l’economia l’Alt Penedès manté la dinàmica de recuperació iniciada el tercer trimestre de 2009

L’Informe ADEG de Conjuntura Econòmica corresponent al tercer trimestre de 2010 reflecteix que es continua destruint ocupació.

Amb tot, es va confirmant la lenta recuperació econòmica d’alguns sectors productius com l’hoteleria, el comerç i , en alguns àmbits, els serveis empresarials, un fet que contribueix a què la intensitat amb la que es venia destruint ocupació es desacceleri.<br />El president de l’ADEG, Xavier Cardona, explica que per al conjunt de l’economia catalana el ritme de destrucció de llocs de treball es redueix en un punt i mig percentual respecte al trimestre anterior, fins a l’1,2% negatiu. La situació de millora també es registra a l’Alt i el Baix Penedès, tot i que la dinàmica és més negativa que la que es registra en conjunt. Al Garraf, en canvi, després de quatre trimestres de millora progressiva, s’intensifica la destrucció d’ocupació i de teixit empresarial. <br />Analitzant les dades Cardona indica que el punt més negatiu de la crisi es va produir en el segon semestre del 2009 i que a partir d’aquell moment es detecta una inflexió. <br />L’economia de l’Alt Penedès que ha mantingut un comportament menys sensible al cicle econòmic serà la que probablement surti abans de la recessió.
Aquest trimestre es caracteritza pels desiguals comportaments a les tres comarques en sectors clau de l’economia com la indústria i els serveis. Es reforça la dinàmica positiva del sector terciari a l’Alt i Baix Penedès i, per altra banda, al Garraf la situació registrada aquest darrer trimestre és desfavorable, amb un retrocés important de l’ocupació. La indústria segueix el ritme de recuperació a l’Alt Penedès, mentre s’enfonsa al Baix Penedès i al Garraf.

Tot i els problemes que genera la crisi, Xavier Cardona, també hi busca algun punt de vista optimista.<br /><br />En relació a l’Alt Penedès president de l’ADEG apunta que potser es pot albirar la llum del final del túnel de la crisi, malgrat que el 2011 serà encara un any de pas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: