Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Valoració de la vaga per part de la UEP

La Unió Empresarial del Penedès diu que la majoria de pimes, autònoms i microempreses van poder mantenir la seva activitat durant la vaga

<p />

Des de la UEP apunten que on hi ha hagut més incidència ha estat en els sectors industrial, transport i distribució, amb incidències a les entrades d’alguns polígons industrials i en algunes empreses concretes, especialment a l’Alt Penedès. En el sector del comerç, el seguiment ha anat en funció de la influencia dels piquets amb tancaments puntuals temporals. <br />Fruit del dispositiu de seguiment i suport a les empreses establert per la UEP, puntualitzen que on s’ha destacat una presencia més activa i contundent dels piquets ha estat als polígons Casanova dels Monjos, Molí del Racó de Sant Sadurní, Sant Pere Molanta d’Olèrdola, Can Bas de Lavern-Subirats i El Foix de l’Arboç. Les empreses han optat per diferents estratègies davant la vaga. En alguns casos s’han pactat diferents alternatives al tancament, altres han mantingut l’activitat interna amb les portes tancades i altres han pactat uns serveis mínims de manteniment. Pel que fa als comerços de totes les localitats de l’Alt i el Baix Penedès, la incidència ha estat puntual i l’actuació dels piquets ha provocat tancament temporals. <br />La UEP finalment valora que la vaga no respon a motivacions laborals ni contra la gestió del sector empresarial sinó a motivacions polítiques. Bàsicament és una reacció contra les mesures econòmiques promogudes pel govern central en front de la crisi, contra la reforma laboral aprovada pel Parlament i contra el projecte de reforma de les pensions.

Aturar el país en un moment de context econòmic tant desfavorable no és el millor camí per generar confiança i facilitar els acords necessaris. Tots els agents econòmics estan d’acord que s’han de prendre mesures estructurals importants. Competitivitat i flexibilitat son els paradigmes sobre els que s’ha d’establir el nou marc d’actuació per redreçar la situació econòmica actual i tornar a generar ocupació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: