Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP reclama allotjament per als temporers que dormen al ras

El regidor de la CUP, Xavi Navarro, reclama a l’ Ajuntament que com a màxima administració de la vila habiliti un espai d’acollida temporal, on aquestes persones puguin realitzar les seves necessitats bàsiques d’higiene personal i proporcionar-los, si els cal, un mínim alimentari.

Des de la CUP també proposen assessorar els temporers de la problemàtica que viu el Penedès en la contractació de temporers a les vinyes. Tot això, diuen, s’hauria de fer independentment de la seva situació al nostre país i sense realitzar cap tipus d’intervenció policial de cara a la neteja d’imatge social de la vila.<br />Aquest any, l’alberg de Càritas està tancat i tampoc s’ha habilitat cap espai com en anys anteriors, tal com recorda el regidor de la CUP.
Des de la CUP defensen que tothom necessita una oportunitat i un lloc on cercar una cobertura econòmica i recorden que al Penedès, durant dècades, s’ha abusat d’una mà d’obra més assequible per la dura tasca de veremar.<br />També lamenten que molts pagesos de la comarca han estat víctimes del setge policial a peu de vinya, sent sotmesos a sancions econòmiques molt elevades per tenir familiars i veïns ajudant-los a collir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: