Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Gelida demana al govern municipal que destini les aportacions de Sorea a rebaixar la tarifa que paguen els veïns

El grup municipal d’ERC ha presentat al·legacions a la proposta de tarifes de l’aigua de Gelida, i espera que l’equip de govern municipal les ajusti tenint en compte que l’empresa que ha aconseguit la concessió per els proper 20 anys, Sorea, els ha lliurat un xec d’1,3 milions d’€.

<p />

A través d’un comunicat, ERC diu estar d’acord amb que calia renovar la concessió per revisar les tarifes i per assumir amb aquestes les grans obres d’infrastructures hidràuliques que s’han fet en els darrers anys. No obstant els republicans consideren que l’equip del PSC va aprovar unes tarifes que amb tres anys doblaran el preu de l’aigua, passant de 150€ anuals, a 300.<br />Lamenten també què els diners que l’empresa Sorea ha lliurat a l’Ajuntament, 1,3 milions d’€, es destinin a construir un equipament esportiu, i no a inversions en temes vinculats amb l’aigua o a assumir les inversions ja fetes en aigua. El resultat, apunten des d’ERC, és que l’equip de govern apuja les quotes als ciutadans. Remarquen també que tot plegat posa de manifest dos models de gestió de l’aigua. El del PSC, diuen, metropolità, uniformadors, que garanteix per davant de tot el subministrament via aigua de ATLL sense tenir en compte per exemple la importància de fer unes tarifes progressives que premiïn l’estalvi i penalitzin el consum abusiu.<br />El grup municipal d’ERC considera que aquest 1’3 milions d’€ haurien de servir per pagar inversions ja fetes i així no haver de pujar el preu de l’aigua o a fer algunes de les inversions necessàries per millorar el servei.

Aquestes qüestions han portat a ERC a presentar al·legacions a la modificació de les tarifes, i ara esperen que l’equip de govern en l’aprovació definitiva en faci alguna rectificació. Els republicans consideren també que el govern municipal falta a la veritat en dir que és per les seves al·legacions que s’endarrereixen les obres de millora del camp de futbol. Ells manifesten la seva preocupació per l’estat del camp de futbol, però consideren que el fi no justifica els mitjans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: