Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Partit Popular demana que la policia de barri sigui una prioritat per l’ajuntament de Vilafranca

Els populars presentaran una moció al proper ple municipal, el dimarts que ve, en relació a la guàrdia de barri o policia comunitària.

El servei ha estat desmantellat recentment i el PP considera que aquest ha de ser precisament un dels serveis prioritaris que ha de prestar la Policia Local a la vila. Els populars opinen que la policia no només ha de reaccionar davant de problemes de seguretat ciutadana, sinó que també ha de ser útil de cara a la prevenció. <br />El regidor Josep Ramon ha insistit en el que ja va apuntar al ple del mes de juny, quan va demanar que la policia local de Vilafranca ampliés la seva plantilla de 53 a 74 agents de forma progressiva. Segons Ramon, la desaparició de la policia de barri constata la necessitat de cobrir les places vacants que té ara la plantilla, igual que ho fan les constants queixes dels mateixos agents. El regidor diu que en algunes ocasions ni tan sols s’han cobert els serveis mínims i que no té sentit que l’equip de govern no vegi aquesta necessitat, ni que es cobreixin les places amb interins, tenint en compte les 25 agressions que han patit agents de la policia en el període del 2008 al 2010.

Per al grup municipal del PP està clar que la prioritat és, ara per ara, cobrir les necessitats dels serveis socials, però insisteixen en què la seguretat ciutadana és un altre dels punts cabdals, abans que moltes altres coses.

Josep Ramon també es refereix a les mancances materials de la policia local i creu que hi hauria maneres de millorar la situació dels agents. Parlava, per exemple, de recórrer al sistema del leasing per renovar els vehicles o a buscar un projecte de construcció d’una nova caserna més barat que el que es preveu.

Des del PP opinen, a més, que els agents han de tenir un sou equiparat al d’altres policies locals per evitar que marxin a altres poblacions. Finalment, des del grup municipal denuncien que, del Pla de Qualitat i Millora del servei de la Policia local, que tenia com a data de lliurament el desembre de 2009, encara no en saben res.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: