Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà el 12 i 13 de maig un Simposi sobre Manuel Milà i Fontanals

Vilafranca acollirà el 12 i 13 de maig un Simposi sobre Manuel Milà i Fontanals que servirà per iniciar l’espai del Claustre de Sant Francesc com a seu de les activitats literàries de Vilafranca.

Ahir es presentava al Claustre de Sant Francesc el primer Simposi sobre Manuel Milà i Fontanals. Un esdeveniment que tindrà lloc en aquest espai els dies 12 i 13 de maig amb la participació interdisciplinar de 10 ponents: Joan Solé Bordes, Joan-Antoni Paloma Tous, Ramon Marrugat, Albert Mestres, Fonxo Blanc, Jaume Pòrtulas, Albert Rossich, Ignasi Roviró, Pilar Vélez i Magí Sunyer.<br />La tècnica del Servei de Cultura Sílvia Amigó plantejava l’objectiu del simposi.<br /><br />La dimensió que va tenir en les seves diferents facetes la figura de Manuel Milà i Fontanals és avui menys valorada del que caldria. L’objectiu d’aquest Simposi és reflexionar sobre Milà i Fontanals com a fundador de l’escola de filologia catalana que va donar tantes figures a finals del segle XIX i el XX, com un dels orientadors principals de la Renaixença i un dels poetes cabdals del moviment i com a introductor dels estudis folklòrics al més alt nivell Europeu. Joan Solé Bordes resumia aquestes diferents vessants del personatge.
Amb voluntat interdisciplinària, s’han convidat diversos especialistes de camps diferents que faran les seves intervencions seguides de discussions entre tots els participants. Està previst que les intervencions siguin publicades més endavant amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs. La Biblioteca Torras i Bages oferirà també una bibliografia especialitzada durant aquests dies i ha editat una guia al respecte.<br />Amb aquest simposi, el Servei de Cultura engega tot un seguit d’activitats vinculades a la literatura que tindran lloc al remodelat espai del Claustre. El cap del Servei Àngel Hom ho explicava.<br />El Claustre disposa de tres sales que es poden utilitzar, a més de l’espai del pati interior i les voltes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: