Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles taller deixaran de rebre subvencions al juny

Els tres programes d’escola taller que es fan a Vilafranca acabaran al mes de juny, quan el Departament de Treball de la Generalitat deixarà de donar subvencions a aquesta mena de projectes.

Catalunya deixarà de tenir escoles taller a partir del mes de juny. Actualment més de 3.000 joves a tot Catalunya hi adquireixen coneixements de l’Educació Secundària, aprenen un ofici i cobren el 75% del salari professional. Però al juny, el Departament de Treball deixarà de subvencionar-les perquè considera que el seu model està massa basat en la construcció, ha quedat obsolet i hi ha alternatives millors alineades en la formació i les pràctiques en empreses. La decisió de la Generalitat ha provocat incertesa entre els treballadors, els alumnes i les persones que volien trobar una oportunitat laboral a partir de les escoles taller, que asseguren que ningú els hi ha explicat de forma clara les alternatives.<br />A Vilafranca, actualment, hi ha tres programes de la tipologia de formació i treball en funcionament. Un és la rehabilitació de la Casa Amiguet, al carrer de la Palma; el segon, la Casa d’Oficis Entorn Penedès; i, finalment, el taller d’ocupació La ciutat de les persones II. Tots tres programes ocupaven joves menors de 25 anys en situació d’atur i acaben al mes de juny.
Des del Servei de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca estaran ara a l’expectativa de les noves alternatives que plantegi el Departament de Treball de la Generalitat.

Per tenir una idea del què ha suposat disposar d’aquesta mena d’iniciatives a la capital de l’Alt Penedès, cal dir que, des de l’any 1986, en onze programes diferents d’escola taller, s’ha cobert un total de 468 places. Per tant, prop de cinc-centes persones han participat en algun dels projectes desenvolupats per l’escola taller.<br />En aquests 24 anys, també s’han desenvolupat set tallers ocupacionals, una altra modalitat similar a la d’escola taller, pels quals han passat 120 persones. Finalment, hi ha hagut quatre programes que sota la denominació Casa d’Oficis, han ocupat 48 persones. En total, Vilafranca ha ofert 636 places de formació i treball en aquestes tres modalitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: