Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova el darrer tràmit abans de cedir al Departament d’Educació els terrenys per a l’escola Els Pins

Per unanimitat, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, en sessió celebrada la setmana passada, ha donat llum verda al darrer tràmit abans de formalitzar la cessió de terrenys al Departament d’Educació per a que construeixi l’edifici de l’escola Els Pins de Moja.

Segons explicava el regidor d’ensenyament d’Olèrdola, Raimon Reventós, abans de l’acord de cessió cal procedir a exposar públicament la desafectació com a bé de domini públic dels terrenys i comunicar la intenció de cessió. El ple acordava aquest tràmit d’exposició al públic, que ja podrà ser efectiu en els propers dies quan se solucioni un petit problema d’afectació dels propis terrenys, segons explicava el mateix alcalde, Josep Tort. <br />Els terrenys que es preveuen cedir al departament tenen una superfície de 7.000 metres quadrats i s’inclouen dins la zona d’equipaments dels Pins de Moja, planificada en el POUM.<br />L’alcalde recordava que actualment els alumnes de l’escola estan instal·lats en mòduls i destacava que la cessió donava resposta a la demanda plantejada des de la direcció de l’escola i l’AMPA .<br />Un altre dels acords rellevants del ple, també pres per unanimitat, va ser l’aprovació del conveni col·lectiu del personal laboral de l’Ajuntament. Joan Forns, regidor de serveis municipals, apuntava que es tractava del segon conveni col·lectiu després d’aprovar-se ara fa 4 anys el primer. Del seu contingut, resumia que es garantia amb més precisió l’equiparació de condicions entre el personal laboral i els funcionaris.
El ple també va aprovar, amb el vot en contra de CiU, la documentació que complementa l’aprovació provisional del Pla Especial de la Muntanyeta, incorporant els suggeriments de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona relatius a l’adaptació del redactat del Pla a la normativa. Xavi Pellisa, portaveu de CiU, explicava que votaven en contra perquè el Pla no permetia que a la Muntanyeta hi haguessin equipaments, com així entén que era la finalitat de la finca quan es va comprar. Replicant l’afirmació de l’alcalde de que el Pla havia sorgit després d’un procés de participació ciutadana, Pellisa suggeria que llavors només es va demanar l’opinió als veïns de Moja.<br />Un altre acord unànime va ser l’aprovació del conveni amb el Consell Comarcal per a la contractació i execució de les obres del projecte Rutes Verdes, per valor de 66.000 euros, i que suposarà l’adequació de recorreguts per a fer passejades a Moja i a Sant Pere Molanta. Tots els grups també van donar suport a una moció que reclama un cànon de residus que incentivi la recollida selectiva i valori l’esforç que fan municipis com el Olèrdola. En aquest sentit, Raimon Reventós, regidor de Medi Natural, recordava que a Olèrdola només s’havia detectat un 3% de materials impropis en la recollida selectiva de la fracció orgànica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: